Παραγωγή & Εμφιάλωση

Το ρόδι καλλιεργήθηκε αρχικά στην περιοχή του Καυκάσου, και από εκεί εξαπλώθηκε στις Ασιατικές περιοχές και τα Ιμαλάια.

Στις ημέρες μας, καλλιεργείται ευρέως σε όλο τον κόσμο.

Η λέξη "Ρόδι" προέρχεται από το λατινικό "pomum granatum" που σημαίνει "Μήλο με πολλούς σπόρους η καρπούς."

Ο ακριβής αριθμός των σπόρων κυμαίνεται μεταξύ 200 και 1400, και η αντίληψη ότι όλα τα ρόδια έχουν τον ίδιο αριθμό σπόρων, δεν αληθεύει.

Το ρόδι έχει αναφερθεί σε πολλά αρχαία κείμενα, όπως τους Ομηρικούς Ύμνους, και έχει υπάρξει για αιώνες και μέχρι τις ημέρες μας σύμβολο καλοτυχίας, ευημερίας και γονιμότητας.

Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ροδιού είναι ευεργετική για τον ανθρώπινο οργανισμό, επειδή περιέχει σημαντικά αντιοξειδωτικά συστατικά.

 100 ml. χυμός ροδιού έχει τρεις φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά συστατικά από 100 ml. κόκκινου κρασιού ή πράσινου τσαγιού. Τα οφέλη για την υγεία είναι σχεδόν θρυλικά.

 

Από το ρόδι παράγονται 400 διαφορετικά προϊόντα, όπως το λικέρ από ρόδι, διάφορες σάλτσες που χρησιμοποιούνται για σαλάτες και για μαρινάρισμα κρεάτων. Επίσης χρησιμοποιείται ευρέως στον κλάδο των φαρμακοβιομηχανιών.

Σπόροι ροδιού, χρησιμοποιούνται και ως γαρνιτούρα σε πολλές σαλάτες και παραδοσιακά τοπικά επιδόρπια.

Ένα εύκολο σχετικά στην παρασκευή προϊόν, είναι το λικέρ από ρόδι, όπου πριν από αρκετές δεκαετίες, ήταν ένα διαδεδομένο σπιτικό προϊόν ευρείας κατανάλωσης.

 

Ο οίνος από ρόδι, λόγο της δυσκολίας και  πολυπλοκότητας στην διαδικασία παραγωγής του θεωρείται η τέχνη της οινοποίησης, στην τελειότερη της μορφή!.

 

Η αγάπη, αφοσίωση, ο θαυμασμός και σεβασμός προς την πρώτη υλη συνέβαλαν στο να σας προσφέρουμε αυτό το σπάνιο, μοναδικό προϊόν ανώτατης ποιότητας.

 

 

Απολαύστε υπεύθυνα.